fbpx
 • 1

Vondelmolentocht

12 mei 2024

Vondelmolentocht 2024

Wegens het grote succes van de vorige editie, gaan we weer samen met onze sponsor de Vondelmolentocht organiseren.

Afstanden: 6, 9, 12, 18 en 24km

De startplaats: de fabriek Vondelmolen Dendermondsesteenweg 208, 9280 Lebbeke. Er is een ruime parking voorzien rechtover de fabriek.

Starten kan vanaf 7.30u tot 15.00u.


De afstanden 6 & 12km hebben een rustpost in de Voetbalkantine van de Moerstraat. De afstanden van de 18 & 24km hebben hun rustpost in Buurthuis De Brouwerij in Denderbelle.
Speciaal voor de kinderen is er een fotozoektocht voorzien op de wandeltocht van 6 km en 9km met talrijke lekkere prijzen.

Kinderen jonger dan 12 jaar wandelen gratis.

Voorstelling parcours:

De 6km wandelen onmiddellijk het groen in via de trage wegen van het gehucht Klein Gent naar de Dries in Denderbelle waar ze via de mooie wachtbekkens van de Moerstraat de rustplaats bereiken. Na de rustpost volgen zij de dijken van het Vondelbekken volledig in de natuur naar de aankomst.

De 9km wandelen eerste de 1ste lus van de 6km en nadien de 2de lus van de 12km

De 12km stappen eerst mee met de 6km maar maken dan nog een ommetje via de dijken van het natuurreservaat van Denderbelle en de wegels langs de Vondelbeek naar de rustpost. Nadien volgen zij de groene wegels rond het sportcomplex van Sint Gillis Dendermonde en gaan dan samen met de 6km naar de aankomst.

De 18km wandelen eerst richting natuurreservaat van Denderbelle Broek waar ze via het stiltegebied de rustpost bereiken. Na de rustpost maken zij nog een lus langs de Martinuskapel en de oude pastorie, wandelen dan volledig in het groen langs de Steenkouter met zijn uniek kapelletje het natuurreservaat Bellebroek in. Bellebroek is sinds mensen heugenis een vochtig laag gelegen gebied met voornamelijk hooilanden. Het is een zeer open gebied van130ha met een randzone van populier en elzenbossen. Het gebied wordt door talrijke grote en kleine beken doorsneden. Bij hoge waterstand van Dender en overstromingsgevaar wordt het broek als potpolders gebruikt. We volgen geruime tijd het rondom Belle wandelpad over slingerende smalle paden tussen de weiden en de velden. Een streepje asfalt brengt ons terug langs de Dender. Langs het sas van Denderbelle. Een grasweg langs de Dender neemt ons mee. We volgen de rivier met ondertussen een mooi panorama op de kerktoren van Mespelare dat ons op de Vossenwegel route afzet. Over vondelpaden langs knotwilgen en knotelzen wandelen we weer naar de rustpost. Na een lekkere Vicaris of ander drankje volgen zij de wegels van de Steenbeek richting Overnest en bereiken zij de aankomst.

De 24km maken eerst een lus langs de mooie Macharisdreef en landelijke wegen, ze nemen ons verder mee tussen de velden en de weiden, langs het Fort Rozenbroek en gaan dan via de dijken van de wachtbekkens van het Vondelbekken naar de rustpost in de startzaal. Nadien volgen zij het volledige traject van de 18km.


Peperkoek Vondelmolen schenkt onze wandelaars een gezonde verrassing bij de start. Nadien gratis proeverij in de startplaats. Foodtrucks met o.a. ijsjes en pannenkoeken zorgen voor de inwendige mens.
Om het uur is er ook een verloting van een pakket peperkoek en een fles streekbier Vicaris in de aankomstplaats.

Ludo Pissens

Afdrukken E-mail

Wandelclub Denderklokjes Lebbeke vzw

Onze naam

 • De stroom de DENDER vloeit door een deelgemeente van Lebbeke, namelijk DENDERbelle
 • Het woord KLOK is een ander woord voor een bel - DenderBELLE
 • Vandaar de naam Dender-Klok, en de afgeleide en beter klinkende naam: DENDERKLOKJES
Ondernemingsnummer: 0775826388

Door 5 wandeltochten te spreiden over het ganse wandeljaar, bieden we iedere deelnemer een aangenaam en fraai stukje natuur.

Onze tochten worden zodanig uitgestippeld dat ook de bezienswaardigeden van Lebbeke en zijn deelgemeenten in de kijker staan.

Jaarlijks organiseren we 4 avondwandelingen in groepsverband en we maken ook zo'n 4-tal busreizen

Wat kost 1 jaar lidmaatschap

 • 17,00 euro 1ste en 2de lid van het gezin
 • 15,00 euro vanaf het 3de lid van hetzelfde gezin

Aarzel niet en geniet van deze voorwaarden !!!
Wens je meer info, contacteer één van onze bestuursleden.

Bankrekening Denderklokjes Lebbeke

 • BE96 7330 6248 4905 - BIC KREDBEBB

Wie zijn wij?

In november 1988 werd onze wandelclub opgericht onder de naam "Wandel en Jogging Club Denderklokjes".

Eind december 1988 verscheen het eerste clubblad: een wandelkalender voor januari/februari 1989 van 2 pagina's. De eerste wandeltocht werd ingericht op 4 mei 1989 en trok 309 deelnemers. De eerste ledenlijst telde 37 wandelaars, vandaag tellen we meer dan 600 leden.

Op onze tochten die we jaarlijks organiseren ontvangen we meer dan 5.000 wandelaars en we groeien nog steeds .....

Het bestuur

 • Voorzitter: Ludo Pissens
 • Secretaris: Dany Mertens
 • Penningmeester: L. Vandemeerssche
 • Feest/Catering: Annitta Van Den Vreken
 • Bestuurslid: Ingrid Van Den Broeck
 • Busreizen: Dany Mertens
 • Parkoursmeester: Ludo Pissens
 • Kledij: Lisette Goeman
 • Materiaal: Paul Van Kerckhove
 • Social media: Lesley Van Sande
 • Logistiek: Steven Michiels