Tongenslijpers

11 april 2020 - Tongenslijperstocht

Op Zaterdag 13 april 2019 ging onze 27ste editie van de Tongenslijperstocht door in Denderbelle. 

flyer tongenslijperstocht 20190413

Als Lebbeekse wandelclub zorgen wij ervoor dat elke deelgemeente eens per jaar in de kijker geplaatst wordt. Voor de 27ste maal reikt het landelijke Denderbelle ons het parcours aan voor de Tongenslijperstocht. De naam verwijst naar een driedelige beeldengroep.

Dit beeld van kunstenaar Patrick Heuvinck symboliseert de laster en achterklap die liefst aan banden wordt gelegd in onze maatschappij en veel onheil kan aanrichten, De wandelaars kunnen dit beeld bewonderen aan het mooi gerestaureerd oud gemeentehuis.

Onze parcoursmeester Ludo Pissens heeft volgende mooie parcours voor ons uitgetekend:

We garanderen op alle afstanden 90% natuur.

De 6 km start direct in het groen en loopt over het nieuwe knuppelpad, langs de boorden van de Dender en de stuwsluis wandelen we het natuurreservaat Bellebroek in. Langs de Steenkouter met zijn uniek kapelletje en via het mooie gemeentehuis, de oude pastorie en de Martinuskapel bereiken we de aankomst.

De 12 km volgt eerst gedeeltelijk de 6 km maar gaan dan samen met de grotere afstanden via de potpolder en de dijken, die het natuurreservaat omsluiten, via het park van de Boonwijk naar de rustpost. Na de rust gaan we richting sportterreinen van Dendermonde, en volgen we de natuurwegels die lopen langs de Vondelbeek en de wachtbekkens van de Moerstraat tot aan aankomst.

De 18 km volgt eerst hetzelfde traject als de 12 km tot aan de rustpost daar maken de wandelaars een extra Dendermondse lus die langs de Brusselse Forten en de gedempte Dender lopen en een mooie wegel die een oude zijarm van de Dender volgt. Na de rustpost wandelen we weer mee met de 12 km tot de aankomst.

De 24 km volgt dezelfde route als de 18 km maar maken bij de eerste lus een ommetje langs het prachtige natuurpad in Wieze. Bij de 2de lus langs een zijarm van de Dender in Bellebroek. En bij de laatste lus langs de wegels van het wachtbekken Moerstraat en Vondelbekken.

Langs deze weg dan ook een hartelijke dank u wel aan onze sponsors Vondelmolen en Brouwerij Vicaris.

Net zoals verleden jaar zijn er lekkere zelfgemaakte pannenkoeken in de startplaats.

Meer info bij Ludo Pissens op 0474 995645 

Afdrukken