fbpx

Pee Klaktocht

20 febr. 2022 

31ste Pee Klaktocht 2022

Afstanden: 6-12-18 en 22km. 

peeklakDe startplaats: Traditiegetrouw - Ontmoetingscentrum, Schoolstraat 2 te Wieze (Lebbeke) waar de metalen Prins Carnaval “ de Zot van Wies”, ontworpen door de vader van ons lid Gert De Meester, goedkeurend staat te staren naar de wandelaars. 

Afstanden: 6-12-18 en 22 km

Vertrek: van 7:30 tot 15:00 uur, er wordt gescand vanaf 07:15 uur.

Afstempeling enkel direct na de inschrijving.
Pee Klak was een historische figuur uit Moorsel die leefde van 1860 tot 1929 en daarbij faam vergaarde tot in Brussel. Zo is er een Peeklakbier een Pee Klakstraat en in Wieze onze Pee Klakwandeltocht. Pee Klak heette Domien Camiel De Rop en was een kleine commerçant die met zijn hondenkar rond toerde en allerlei producten verkocht van worsten en haring tot zalven en geneeskrachtige kruiden. Hij noemde zich ook genezer maar bedroog daarbij soms wel mensen, tot zelfs monniken van de abdij. Hij kreeg zijn bijnaam door de pet die schuin op zijn hoofd stond. Domien was mager, arm en sjofel gekleed. Hij had een vinnig kijkend rechteroog en een bijna dichtgeknepen linkeroog. Zijn stevige snor volgde de richting van zijn scheve pet. Rond de hals droeg hij meestal een stevige sjaal.


Dit jaar gaan we het natuurschoon van de Faluintjesstreek richting van Moorsel en het natuurreservaat Hannaerden verkennen. Dit natuurreservaat ligt in een drassig gebied in de vallei van de Pasbeek dat qua fauna en flora veel te bieden heeft.

 • De 5 km is een parcours voor de rolwagens die gedeeltelijk het parcours van de 6 km volgt maar loopt langs verharde rustige wegen naar de aankomst.
 • De 6 km wandelen langs het kasteel van Wieze naar de dorpskern van Wieze met o.a. het Oude Gemeentehuis, de Pastorie, den Dikken Eik en de Oktoberhallen richting Herdersem en keren terug via rustige paden en kerkwegels langs de beschermde Gotische Sint Salvatorkerk en rond het kasteeldomein van Wieze naar de aankomst.
 • De 12 km volgt eerst de wegels die lopen rond de chocolaterie Barry Callebaut, de toonaangevende wereldwijde fabrikant van hoogwaardige cacao en chocoladeproducten, waar de geur van chocolade je neus streelt, verder langs de heuvelachtige Faluintjesstreek en via de achterzijde van de dorpskern van Moorsel bereiken we rustpost. . Daar staan onze medewerkers klaar om de wandelaars rust en herstel te bieden. Ze smeren er overheerlijke broodjes en serveren o.a. lekkere verse soep. Na de ruspost keren zij terug langs mooie baantjes en langs het privédomein van een groot fruitbedrijf en de wegels van Hannaerden , de oude heirweg die vroeger Aalst met Dendermonde naar de aankomst.
 • De 18 km volgen eerst de lus van de 6 km kunnen rusten in de startplaats en volgen dan het parcours van de 12 km.
 • De 22 km volgen gedeeltelijk het parcours van de 6 km maar maken daar een prachtige lus langs de oevers van de Dender en keren weer terug naar de startplaats als rustpost. Nadien volgen zij ook het parcours van de 12 km met ook hier een extra lus met zicht op de mooi gerestaureerde St. Stefanuskapel.

Bedankt aan de chocoladefabriek Barry Callebaut voor het openstellen van jullie ruime parking op 500m van de startplaats.
Ook dit jaar belonen wij de deelnemers. Zolang de voorraad strekt is er voor ieder een lekkere, gezonde verrassing van peperkoek Vondelmolen. De brouwerij Vicaris verloot elk uur een fles streekbier.

Ludo Pissens

 

Afdrukken E-mail

Wandelclub Denderklokjes Lebbeke vzw

Onze naam

 • De stroom de DENDER vloeit door een deelgemeente van Lebbeke, namelijk DENDERbelle
 • Het woord KLOK is een ander woord voor een bel - DenderBELLE
 • Vandaar de naam Dender-Klok, en de afgeleide en beter klinkende naam: DENDERKLOKJES
Ondernemingsnummer: 0775826388

Door 5 wandeltochten te spreiden over het ganse wandeljaar, bieden we iedere deelnemer een aangenaam en fraai stukje natuur.

Onze tochten worden zodanig uitgestippeld dat ook de bezienswaardigeden van Lebbeke en zijn deelgemeenten in de kijker staan.

Jaarlijks organiseren we 4 avondwandelingen in groepsverband en we maken ook zo'n 4-tal busreizen

Wat kost 1 jaar lidmaatschap

 • 17,00 euro 1ste en 2de lid van het gezin
 • 15,00 euro vanaf het 3de lid van hetzelfde gezin

Aarzel niet en geniet van deze voorwaarden !!!
Wens je meer info, contacteer één van onze bestuursleden.

Bankrekening Denderklokjes Lebbeke

 • BE96 7330 6248 4905 - BIC KREDBEBB

Wie zijn wij?

In november 1988 werd onze wandelclub opgericht onder de naam "Wandel en Jogging Club Denderklokjes".

Eind december 1988 verscheen het eerste clubblad: een wandelkalender voor januari/februari 1989 van 2 pagina's. De eerste wandeltocht werd ingericht op 4 mei 1989 en trok 309 deelnemers. De eerste ledenlijst telde 37 wandelaars, vandaag tellen we meer dan 600 leden.

Op onze tochten die we jaarlijks organiseren ontvangen we meer dan 5.000 wandelaars en we groeien nog steeds .....

Het bestuur

 • Voorzitter: Ludo Pissens
 • Secretaris: Dany Mertens
 • Penningmeester: L. Vandemeerssche
 • Feest/Catering: Annitta Van Den Vreken
 • Bestuurslid: Ingrid Van Den Broeck
 • Busreizen: Dany Mertens
 • Parkoursmeester: Ludo Pissens
 • Kledij: Lisette Goeman
 • Materiaal: Paul Van Kerckhove
 • Organisatie-tochten: Dominique Verbeeck