• W.J.C. DENDERKLOKJES

  Lebbeekse wandelclub 


 • 1

Pee Klaktocht

11 febr. 2018 - Voorstelling van de 28ste Pee Klaktocht

Afstanden: 6-12-18 en 22km. Vertrek van 8 uur tot 15 uur.

peeklakDe startplaats is traditiegetrouw het Ontmoetingscentrum te Wieze waar de metalen Prins Carnaval “ de Zot van Wies” goedkeurend staat te staren naar de wandelaars.

Pee Klak was een historische figuur uit Moorsel die leefde van 1860 tot 1929 en daarbij faam vergaarde tot in Brussel. Zo is er een Peeklakbier een Pee Klakstraat en in Wieze onze Pee Klakwandeltocht. Pee Klak heette Domien Camiel De Rop en was een kleine commerçant die met zijn hondenkar rond toerde en allerlei producten verkocht van worsten en haring tot zalven en geneeskrachtige kruiden. Hij noemde zich ook genezer maar bedroog daarbij soms wel mensen, tot zelfs monniken van de abdij. Hij kreeg zijn bijnaam door de pet die schuin op zijn hoofd stond. Domien was mager, arm en sjofel gekleed. Hij had een vinnig kijkend rechteroog en een bijna dichtgeknepen linkeroog. Zijn stevige snor volgde de richting van zijn scheve pet. Rond de hals droeg hij meestal een stevige sjaal.

flyer peeklaktocht2018Dit jaar heeft onze parcoursmeester gekozen voor het natuurschoon van Wieze, Herdersem en Moorsel.

De kortste afstand van 6 km start via de wegels van het natuurreservaat Hannaerden, dit natuurreservaat ligt in een drassig gebied in de vallei van de Pasbeek dat qua fauna en flora veel te bieden heeft, en gaan dan naar de rustpost in Kantine Wieze daarna wandelen we richting Herdersem om via de pittoreske dorpskern van Wieze met o.a. de beschermde Gotische Sint Salvatorkerk, het Oude Gemeentehuis, de Pastorie en den Dikken Eik langs het mooie natuurleerpad van het kasteeldomein van Wieze naar de aankomst. Deze afstand is geschikt voor rolwagens.

De 12 km start langs de veldwegels rond de chocolaterie Barry Callebaut waar de geur van chocolade je neus streelt. Dit bedrijf is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van hoogwaardige cacao en chocoladeproducten. De onlangs geopende nieuwe trage wegels in de Langeroot leiden ons naar de rustpost daarna gaan we richting Moorsel en ontdekken we de prachtige Faluintjesstreek waar we resoluut kiezen voor veldwegels en via kleine bosjes en de kapel van de Boskant bereiken we de rustpost in de vrije basisschool van Herdersem. Na deze rustpost wandelen via smalle wegels naar het centrum van Wieze en vervoegen we de stappers van de 6 km naar de aankomst.

De 18 km volgen eerst gedeeltelijk het parcours van de 12 km maar maken een extra ommetje langs de mooie wegels in Moorsel naar de rustpost. Nadien gaan ze samen met de 12 km naar de rustpost in Herdersem daar wacht hen nog een kleine lus langs de oude Romeinse Heirbaan die Aalst en Dendermonde verbond naar de rustpost in Herdersem, nadien stappen ze met de 12 km naar de aankomst.

De 22 km volgt het parcours van de 18 km maar maken vanuit de rustpost in Herdersem een lus naar de wegels van Bosveld Aalst na de rustpost wandelt deze afstand via de boorden van de Dender en het natuurleerpad van Wieze naar de aankomst.

Ook dit jaar belonen wij de deelnemers.

 • Zolang de voorraad strekt is er voor ieder een lekkere, gezonde verrassing van peperkoek Vondelmolen.
 • De brouwerij Vicaris verloot elk uur een fles streekbier.

Ludo Pissens

Afdrukken E-mail

Wandelclub Denderklokjes!

Onze naam

 • De stroom de DENDER vloeit door een deelgemeente van Lebbeke, namelijk DENDERbelle
 • Het woord KLOK is een ander woord voor een bel - DenderBELLE
 • Vandaar de naam Dender-Klok, en de afgeleide en beter klinkende naam: DENDERKLOKJES

Door 5 wandeltochten te spreiden over het ganse wandeljaar, bieden we iedere deelnemer een aangenaam en fraai stukje natuur.

Onze tochten worden zodanig uitgestippeld dat ook de bezienswaardigeden van Lebbeke en zijn deelgemeenten in de kijker staan.

Jaarlijks organiseren we 4 avondwandelingen in groepsverband en we maken ook zo'n 4-tal busreizen

Wat kost 1 jaar lidmaatschap

 • 15,00 euro 1ste en 2de lid van het gezin
 • 13,00 euro vanaf het 3de lid van hetzelfde gezin

Aarzel niet en geniet van deze voorwaarden !!!
Wens je meer info, contacteer één van onze bestuursleden.

Bankrekening Denderklokjes Lebbeke:

 • IBAN: BE90 7372 0506 6632

Wie zijn wij?

In november 1988 werd onze wandelclub opgericht onder de naam "Wandel en Jogging Club Denderklokjes".

Eind december 1988 verscheen het eerste clubblad: een wandelkalender voor januari/februari 1989 van 2 pagina's. De eerste wandeltocht werd ingericht op 4 mei 1989 en trok 309 deelnemers. De eerste ledenlijst telde 37 wandelaars, vandaag tellen we 520 leden.

Op onze tochten die we jaarlijks organiseren ontvangen we meer dan 5.000 wandelaars en we groeien nog steeds .....

Het bestuur