• W.J.C. DENDERKLOKJES

    Lebbeekse wandelclub 


  • 1

Heizijdetocht

26 okt. 2019 - 12de HEIZIJDETOCHT
WJC DENDERKLOKJES LEBBEKE 2019

flyer Heizijdetocht 2018

Wandelclub Denderklokjes Lebbeke organiseerde op zaterdag 27 oktober 2018 de 11de uitgave van hun Heizijdetocht.

Start en aankomst liggen aan het Heidehof in de Heizijdestraat 20 te Lebbeke. Normaal konden we over deze zaal niet meer beschikken en hadden we zoals vermeld in de Walking een andere startplaats gekozen, gezien het gemeentebestuur nu de zaal heeft overgenomen gaan we net zoals vroeger hier weer van start. Het is de bedoeling dat deze zaal later door een volledig nieuw complex wordt vervangen. Er kan ook gestart worden in de rustpost Kantine KSK Lebbeke zoals eerst werd vermeld in de Walking en dit vanaf de 9km.

De afstanden zijn 6, 9, 12, 18 en 24km. Starten kan vanaf 7:30u. tot 15uur.

6km

Deze afstand is een aangepast parcours voor rolstoelgebruikers & kinderwagens.
We starten direct in het groen langs het geboortebos en de mooie visvijver D’Hoeve wandelen verder langs twee pas geopende wegels. Langs smalle paadjes en in de volle natuur bereiken we het hoogste punt van onze gemeente. Via een nieuwe wegel bereiken we het gehucht Bremenhulleken en gaan we naar de Vossenbergwegel, waar onder de bermen vossen gehuisvest zijn, langs rustige wegels bereiken we de startplaats.

9km

De wandelaars bezoeken op deze afstand de vele wachtbekkens die onze gemeente rijk is.
Via de woonkern Heidepark gaan we langs een smalle wegel naar de gerenoveerde kastelen Hof ter Hulst en het kasteel De Naeyer. Dit kasteel gaat terug tot de 16de eeuw. Het huidige landhuis werd opgetrokken in de jaren 1840 in een sobere neoclassicistische stijl met een eigentijdse toren. Uit dezelfde periode dateert het dienstgebouw met koetshuis, paardenstallen en oranjerie. Het dienstgebouw “ Wallekant”is nu door de eigenaars volledig gerestaureerd en wordt gebruikt om vergaderingen en tentoonstellingen te organiseren.
De wachtbekkens zijn aangelegd om bij toenemende waterdruk en bij overstromingsgevaar dienst te doen als tijdelijke buffer. Hier is een prachtig stuk natuur ontstaan met talrijke natuurlijke poelen. Via slingerende paadjes en enkele idyllische brugjes ontdekken we hier een prachtig stukje natuur, hier bevind zich ook het Educatief Wilgen Arboretum waar een 50-tal verschillende soorten wilgen te bewonderen zijn. Na de rustpost gaan we richting de wegels van Heizijde en bereiken we de aankomst via groene paadjes die lopen via het geboortebos naar de aankomst.

12km

De wandelaars volgen eerst dezelfde lus van de 9km maar gaan na de rustpost richting Kleibos en het pas aangelegde speelbos waar nieuwe paadjes ons leiden naar een doorsteek over een uitgestrekte weide. Langs de oude heirweg die de gemeente Buggenhout en Lebbeke verbind bereiken we de aankomst via groene paadjes die lopen via het geboortebos naar de aankomst. 

18km

De wandelaars volgen ook eerste lus van de 9km. Na de rustpost gaan ze via CC De Biekorf langs de velden naar de mooie Macharisdreef en de gekende peperkoekfabriek Vondelmolen daar verkennen we de natuur van het Overnest via een doorsteek wandelen we naar de wachtbekkens van Hof Ter Varen waar schapen de bermen begrazen. Langs kerkwegels van de mooie dorpskern van Lebbeke bereiken we weer de rustpost. Nadien volgen we de 2de lus van de 12 km naar de aankomst waar jullie kunnen genieten van onze lekkere pannenkoeken en of een fris Vicaris streekbiertje.

24km

Deze afstand volgt eerst de 6 km gaan weer naar de startplaats en volgen dan het volledige parcours van de 18 km.
Bij de start ontvangen jullie een lekkere peperkoek van onze sponsor Vondelmolen alsook nog een mooie attentie ter gelegenheid van ons 30 jarig bestaan van onze club.

We wensen jullie een zeer aangename wandeling.

Ludo Pissens
Voorzitter Denderklokjes Lebbeke

Afdrukken E-mail

Wandelclub Denderklokjes!

Onze naam

  • De stroom de DENDER vloeit door een deelgemeente van Lebbeke, namelijk DENDERbelle
  • Het woord KLOK is een ander woord voor een bel - DenderBELLE
  • Vandaar de naam Dender-Klok, en de afgeleide en beter klinkende naam: DENDERKLOKJES

Door 5 wandeltochten te spreiden over het ganse wandeljaar, bieden we iedere deelnemer een aangenaam en fraai stukje natuur.

Onze tochten worden zodanig uitgestippeld dat ook de bezienswaardigeden van Lebbeke en zijn deelgemeenten in de kijker staan.

Jaarlijks organiseren we 4 avondwandelingen in groepsverband en we maken ook zo'n 4-tal busreizen

Wat kost 1 jaar lidmaatschap

  • 15,00 euro 1ste en 2de lid van het gezin
  • 13,00 euro vanaf het 3de lid van hetzelfde gezin

Aarzel niet en geniet van deze voorwaarden !!!
Wens je meer info, contacteer één van onze bestuursleden.

Bankrekening Denderklokjes Lebbeke:

  • IBAN: BE90 7372 0506 6632

Wie zijn wij?

In november 1988 werd onze wandelclub opgericht onder de naam "Wandel en Jogging Club Denderklokjes".

Eind december 1988 verscheen het eerste clubblad: een wandelkalender voor januari/februari 1989 van 2 pagina's. De eerste wandeltocht werd ingericht op 4 mei 1989 en trok 309 deelnemers. De eerste ledenlijst telde 37 wandelaars, vandaag tellen we 520 leden.

Op onze tochten die we jaarlijks organiseren ontvangen we meer dan 5.000 wandelaars en we groeien nog steeds .....

Het bestuur