• 1

Heizijdetocht

28 okt. 2017 - 10de HEIZIJDETOCHT
WJC DENDERKLOKJES LEBBEKE 2017

Wandelclub Denderklokjes Lebbeke organiseren op zaterdag 28 oktober 2017 de 10de uitgave van hun Heizijdetocht.

Start en aankomst liggen aan het Heidehof in de Heizijdestraat 20 te Lebbeke. Het is waarschijnlijk de laatste keer we daar kunnen starten gezien de Kerkfabriek beslist heeft om de zaal te verkopen of zelfs af te breken.
Dit jaar heeft onze parcoursmeester gekozen om weer te werken met een rustpost namelijk in de parochiezaal van de Minnestraat.
De afstanden zijn 6, 12, 18 en 22km. Starten kan vanaf 07:30 tot 15:00uur

6 Km

Via de Patmoeswegel gaan we richting het wachtbekken Vondelbeek dit wachtbekken is gelegen op de grens van Buggenhout, Lebbeke en Opwijk. Het wachtbekken doet dienst als buffer van de Brabantsebeek en de Vondelbeek. Het is het eerste van een reeks van zes wachtbekkens in de vallei van de Vondelbeek en Beneden- Dender, ruim 17 Hectare groot. Er is een ecologisch graslandbeheer met schapen. Rond dit waterbekken wacht een keurige omloop over smalle slingerende wegen, vlonderpaden en een innig stuk natuur. We stappen verder via enkele prachtige vijvers, bosdoorsteken langs het station van Heizijde, waar de wandelaars die met de trein komen kunnen aansluiten, naar het wachtbekken Fochelstraat en bereiken dan de gerenoveerde kastelen Hof ter Hulst en het kasteel De Naeyer. Dit kasteel gaat terug tot de 16de eeuw. Het huidige landhuis werd opgetrokken in de jaren 1840 in een sobere neoclassicistische stijl met een eigentijdse toren. Uit dezelfde periode dateert het dienstgebouw met koetshuis, paardenstallen en oranjerie. Het dienstgebouw “ Wallekant ” is nu door de eigenaars volledig gerestaureerd en wordt gebruikt om vergaderingen en tentoonstellingen te organiseren, we wandelen via een smalle wegel langs de woonkern Heidepark naar de aankomst.
Deze afstand is een aangepast parcours voor rolstoelgebruikers & kinderwagens

12 Km

Deze afstand volgt gedeeltelijk de 6km maar splitst zich na het station van Heizijde, we wandelen door een smalle kerkwegel en onlangs nieuw geopende wegels naar de rustpost in de Minnestraat. Na de rustpost gaan het oudste wachtbekken van Lebbeke met zijn vele slingerende paadjes en enkele idyllische brugjes ontdekken we hier een prachtig stukje natuur. Via een privé bosje bereiken we zo de aankomst.

18 Km

De 18km volgt hetzelfde parcours als de 12km maar maken nog een heerlijke wandellus in de Minnestraat, we volgen geruime tijd het Mennepad tot het gehucht Klein Gent en worden opnieuw weer afgezet in de Minnestraat voor een rust.

22 Km

Deze afstand maakt eerst een lus met rustpost in de startzaal. Tijdens deze lus wandelen we langs 2 pas geopende wegels. We starten via een smalle wegel naar de Vossenberg, waar onder de bermen vossen gehuisvest zijn, langs Bremenhulleken stappen we een nieuwe wegel in en bereiken we het hoogste punt van onze gemeente. Langs smalle paadjes en in de volle natuur wandelen naar de 2 nieuwe wegels die ons leiden naar de mooie visvijver D’hoeve en het geboortebos en bereiken we in het groen de startzaal. Nadien volgen zij het parcours van de 18km
Na de aankomst kunnen jullie kunnen genieten van onze lekkere pannenkoeken en of een fris Vicaris streekbiertje.
We wensen jullie een zeer aangename wandeling

Ludo Pissens
Voorzitter Denderklokjes Lebbeke

Afdrukken E-mail

Wandelclub Denderklokjes!

Onze naam

 • De stroom de DENDER vloeit door een deelgemeente van Lebbeke, namelijk DENDERbelle
 • Het woord KLOK is een ander woord voor een bel - DenderBELLE
 • Vandaar de naam Dender-Klok, en de afgeleide en beter klinkende naam: DENDERKLOKJES

Door 5 wandeltochten te spreiden over het ganse wandeljaar, bieden we iedere deelnemer een aangenaam en fraai stukje natuur.

Onze tochten worden zodanig uitgestippeld dat ook de bezienswaardigeden van Lebbeke en zijn deelgemeenten in de kijker staan.

Jaarlijks organiseren we 4 avondwandelingen in groepsverband en we maken ook zo'n 4-tal busreizen

Wat kost 1 jaar lidmaatschap

 • 15,00 euro 1ste en 2de lid van het gezin
 • 13,00 euro vanaf het 3de lid van hetzelfde gezin

Aarzel niet en geniet van deze voorwaarden !!!
Wens je meer info, contacteer één van onze bestuursleden.

Bankrekening Denderklokjes Lebbeke:

 • IBAN: BE90 7372 0506 6632

Wie zijn wij?

In november 1988 werd onze wandelclub opgericht onder de naam "Wandel en Jogging Club Denderklokjes".

Eind december 1988 verscheen het eerste clubblad: een wandelkalender voor januari/februari 1989 van 2 pagina's. De eerste wandeltocht werd ingericht op 4 mei 1989 en trok 309 deelnemers. De eerste ledenlijst telde 37 wandelaars, vandaag tellen we 520 leden.

Op onze tochten die we jaarlijks organiseren ontvangen we meer dan 5.000 wandelaars en we groeien nog steeds .....

Het bestuur

 • Voorzitter: Ludo Pissens
 • Secretaris: Dany Mertens
 • Penningmeester: L. Vandemeerssche
 • Feest/Pers: Annitta Van Den Vreken
 • Communicatie: Ingrid Van Den Broeck
 • Busreizen: Dany Mertens
 • Parkoermeester: Ludo Pissens
 • Kledij: Ann Van Hemelrijck
 • Materiaal: Paul Van Kerckhove