• W.J.C. DENDERKLOKJES

  Lebbeekse wandelclub 


 • 1

Heizijdetocht

26 okt. 2019 - 12de HEIZIJDETOCHT
WJC DENDERKLOKJES LEBBEKE 2019

flyer Heizijdetocht 2019

Wandelclub Denderklokjes Lebbeke organiseert op zaterdag 26 oktober 2019 de 12de uitgave van hun Heizijdetocht.

Start en aankomst liggen aan het Heidehof in de Heizijdestraat 20 te Lebbeke.

De afstanden zijn 6, 12, 18 en 24km. Starten kan vanaf 7:30u. tot 15uur.

Dit jaar heeft onze parcoursmeester gekozen om te werken met 3 lussen van resp. 6 ,6 en 12 km. De 2 lussen van 6 km hebben telkens de startzaal als rustplaats. De 12 km heeft een rustpost in de kantine van AC Lebbeke op het sportcomplex. Door deze verschillende lussen te combineren kunnen de wandelaars zelf kiezen tussen 6 – 12 – 18 en 24 km.

Lus 1: 6 km Heidekantroute

Deze lus is een aangepast parcours voor rolstoelgebruikers & kinderwagens.
Tijdens deze lus wandelen langs 2 pas geopende wegels. We starten via een smalle wegel naar de Vossenbergwegel, waar onder de bermen vossen gehuisvest zijn, langs Bremenhulleken stappen we een nieuwe wegel in en bereiken we het hoogste punt van onze gemeente. Langs smalle paadjes en in de volle natuur wandelen naar de 2 nieuwe wegel die ons leid naar de mooie visvijver D’hoeve en het geboortebos en bereiken we in het groen de rustpost in de startzaal.

Lus 2: 6 km Vondelbeekroute

Via de woonkern Heidepark gaan we langs een smalle wegel naar de gerenoveerde kastelen Hof ter Hulst en het kasteel De Naeyer. Dit kasteel gaat terug tot de 16de eeuw. Het huidige landhuis werd opgetrokken in de jaren 1840 in een sobere neoclassicistische stijl met een eigentijdse toren. Uit dezelfde periode dateert het dienstgebouw met koetshuis, paardenstallen en oranjerie. Het dienstgebouw “ Wallekant” is nu door de eigenaars volledig gerestaureerd en wordt gebruikt om vergaderingen en tentoonstellingen te organiseren. We stappen verder langs het nieuwe fietspad dat voorbij het station van Heizijde loopt waar de wandelaars die met de trein komen kunnen aansluiten op deze lus, en zo de startplaats kunnen bereiken. We wandelen via de Wiesbeek dan het wachtbekken Vondelbeek in dat gelegen is op de grens van Buggenhout, Lebbeke en Opwijk. Het wachtbekken doet dienst als buffer van de Brabantsebeek en de Vondelbeek.
Het is het eerste van een reeks van zes wachtbekkens in de vallei van de Vondelbeek en Beneden- Dender, ruim 17 Hectare groot. Er is een ecologisch graslandbeheer met schapen.
Rond dit waterbekken wacht een keurige omloop over smalle slingerende wegen, vlonderpaden en een innig stuk natuur. We stappen verder via enkele prachtige vijvers, bosdoorsteken, en de Patmoeswegel bereiken we de rustpost in de startzaal.

Lus 3: 13km Wachtbekkenroute

De wandelaars bezoeken op deze afstand de vele wachtbekkens die onze gemeente rijk is.
De wachtbekkens zijn aangelegd om bij toenemende waterdruk en bij overstromingsgevaar dienst te doen als tijdelijke buffer. Hier is een prachtig stuk natuur ontstaan met talrijke natuurlijke poelen. Via slingerende paadjes en enkele idyllische brugjes ontdekken we hier een prachtig stukje natuur, hier bevind zich ook het Educatief Wilgen Arboretum waar een 50-tal verschillende soorten wilgen te bewonderen zijn.

 • Onmiddellijk na de start zien we rechts van ons 2 mooi gerenoveerde herenhuizen. Langs kerkwegels, kleine landwegen wandelen we naar de wachtbekkens en bereiken dan de rustpost op het sportcomplex van Lebbeke. Na de rustpost gaan we richting Kleibos en het pas aangelegde speelbos waar nieuwe paadjes ons leiden naar het Poelbos. Langs de oude heerweg die de gemeente Buggenhout en Lebbeke verbind bereiken we de aankomst waar jullie kunnen genieten van onze zelf gemaakte pannenkoeken en of een fris Vicaris streekbiertje.
 • Bij de start ontvangen jullie een lekkere peperkoek van onze sponsor Vondelmolen.

Ludo Pissens
Voorzitter Denderklokjes Lebbeke

Volgende Heizijdetocht: zaterdag 24 oktober 2020 - Start Heidehof met rustpost: Minnestraat

Afdrukken E-mail

Wandelclub Denderklokjes!

Onze naam

 • De stroom de DENDER vloeit door een deelgemeente van Lebbeke, namelijk DENDERbelle
 • Het woord KLOK is een ander woord voor een bel - DenderBELLE
 • Vandaar de naam Dender-Klok, en de afgeleide en beter klinkende naam: DENDERKLOKJES

Door 5 wandeltochten te spreiden over het ganse wandeljaar, bieden we iedere deelnemer een aangenaam en fraai stukje natuur.

Onze tochten worden zodanig uitgestippeld dat ook de bezienswaardigeden van Lebbeke en zijn deelgemeenten in de kijker staan.

Jaarlijks organiseren we 4 avondwandelingen in groepsverband en we maken ook zo'n 4-tal busreizen

Wat kost 1 jaar lidmaatschap

 • 17,00 euro 1ste en 2de lid van het gezin
 • 15,00 euro vanaf het 3de lid van hetzelfde gezin

Aarzel niet en geniet van deze voorwaarden !!!
Wens je meer info, contacteer één van onze bestuursleden.

Bankrekening Denderklokjes Lebbeke:

 • IBAN: BE90 7372 0506 6632

Wie zijn wij?

In november 1988 werd onze wandelclub opgericht onder de naam "Wandel en Jogging Club Denderklokjes".

Eind december 1988 verscheen het eerste clubblad: een wandelkalender voor januari/februari 1989 van 2 pagina's. De eerste wandeltocht werd ingericht op 4 mei 1989 en trok 309 deelnemers. De eerste ledenlijst telde 37 wandelaars, vandaag tellen we meer dan 600 leden.

Op onze tochten die we jaarlijks organiseren ontvangen we meer dan 5.000 wandelaars en we groeien nog steeds .....

Het bestuur