• W.J.C. DENDERKLOKJES

  Lebbeekse wandelclub 


 • 1

Dender-scheldetocht

01 aug 2021

Voorstelling 32ste Dender en Scheldetocht op zondag 01 augustus 2021

 • Afstanden 6 – 12 – 18 – 24– 32km
 • Vertrek van 7 uur tot 15 uur
 • De startplaats is CC De Biekorf Stationsstraat 23, 9280 Lebbeke

Op onze 32ste Dender en Scheldetochtlopen wandelen we zowel in onze deelgemeenten Denderbelle en Wieze alsook in onze parochie Heizijde. Wij garanderen de wandelaars dat 85% van de wandelpaden gaan langs rustige en mooie veldwegels.

Deze wandeling gaat door met catering en rustposten, gezien we extra medewerkers nodig hebben om te voldoen aan de huidige Coronamaatregelen zijn we genoodzaakt de afstanden van 42 en 50 km te schrappen, alsook de zoektocht voor kids kan daardoor niet doorgaan. De – 12 jarigen stappen wel gratis mee.

Wij hebben een routeplan uitgewerkt dat je dient te volgen en mondmaskers zijn verplicht bij het verplaatsen in de zaal.
Nieuw is dat de afstempeling van het wandelboekje onmiddellijk gebeurt na het scannen. Er zal ook geen afstempeling meer zijn van de inschrijvingskaart in de rustposten.

Nieuwe leden die zich in 2021 aansluiten bij onze club betalen hun lidgeld voor 2022 en zijn gratis lid in 2021.

De 6km is een aangepast parcours voor onze rolstoelgebruikers & minder validen. Deze wandelaarsverkennen het pas opnieuw aangelegd Poelbos en de onlangs geopende talrijke nieuwe wegels, bereiken dan het geboortebos in Heizijde en gaan dan richting aankomst.

De 12km wandelen langs groene landelijke wegels met zicht op de boerderij van de abdij van de vroegere paters van Dendermonde en het kasteeldomein van Wieze naar de rustpost in het Ontmoetingscentrum van Wieze. Na het nuttigen van een lekker streekbiertje van Vicaris en of een broodje keren we terug richting aankomst waar je van op afstand de lekkere geur van de Chocolaterie Barry Callebaut kunt ruiken. Langs de oude Heirweg Aalst – Dendermonde en de wachtbekkens Hof Ter Varen bereiken we de beschermde dorpskern met de zijn mooie Onze –Lieve –Vrouwkerk.Voor de dorpskern bevindt zich het mooie Kasteel Van Lebbeke gebouwd in neoclassicistische stijl.In 1913 liet de invloedrijke brouwersfamilie Du Bois het statige bordes en kasteeltoren met belvedère toevoegen. Dit kasteel is een beschermd monument en nu is het een restaurant.

De 18km volgt het parcours van de 12 km maar maakt nog een extra lus in Wieze. Langs de omwalling van het kasteel van Wieze en het prachtige natuurleerpad en het nieuw aangelegd geboortebos bereiken we de dorpskern van het pittoreske Wieze. We gaan langs de HH Salvatorkapel naar de natuurparel Hannaerden, via een brugje over de Pasbeek bereiken we een houten vlonderpad langs een rietveld en moerasbosjes en wandelen we terug we naar de rustpost. Samen met de 12 km keren we terug naar de aankomst.

De 24km volgt eerst het traject van de 6 km met rustpost in de startplaats en volgen dan het parcours van de 18 km.

De 32 km heeft hetzelfde parcours als de 24km maar maakt na de rustpost in de visvijver D’Hoeve een extra mooie lus langs de kastelen De Naeyer en Heisyde. De deelnemers wandelen verder naar de wachtbekkens aan de Fochelstraat.De primaire functie van deze wachtbekkens is waterberging. Bij toenemende waterdruk en bij overstromingsgevaar doet de wachtbekkens dienst als tijdelijke buffer. Na de rustpost in de startplaats volgen zij verder het parcours van de 18 km.

Zolang de voorraad strekt geven we een gezonde versnapering van peperkoek Vondelmolen en is er ook om het uur een verloting van een fles streekbier van Vicaris.

Onze 32 steDender- enScheldetocht gaat door met de steun van ons gemeentebestuur en de Denderklokjes hopen dat jullie van deze wandeltocht zullen genieten.
Ludo Pissens

31 juli 2022

Onze 33ste Dender- en Scheldetocht op 31 juli 2022

 • De startplaats: CC De Biekorf, Stationsstraat 23 te 9280 Lebbeke.

Op deze wandeling organiseert onze club de regionale wandeldag 2022 van Oost-Vlaanderen

Afdrukken E-mail

Wandelclub Denderklokjes!

Onze naam

 • De stroom de DENDER vloeit door een deelgemeente van Lebbeke, namelijk DENDERbelle
 • Het woord KLOK is een ander woord voor een bel - DenderBELLE
 • Vandaar de naam Dender-Klok, en de afgeleide en beter klinkende naam: DENDERKLOKJES

Door 5 wandeltochten te spreiden over het ganse wandeljaar, bieden we iedere deelnemer een aangenaam en fraai stukje natuur.

Onze tochten worden zodanig uitgestippeld dat ook de bezienswaardigeden van Lebbeke en zijn deelgemeenten in de kijker staan.

Jaarlijks organiseren we 4 avondwandelingen in groepsverband en we maken ook zo'n 4-tal busreizen

Wat kost 1 jaar lidmaatschap

 • 17,00 euro 1ste en 2de lid van het gezin
 • 15,00 euro vanaf het 3de lid van hetzelfde gezin

Aarzel niet en geniet van deze voorwaarden !!!
Wens je meer info, contacteer één van onze bestuursleden.

Bankrekening Denderklokjes Lebbeke:

 • IBAN: BE90 7372 0506 6632

Wie zijn wij?

In november 1988 werd onze wandelclub opgericht onder de naam "Wandel en Jogging Club Denderklokjes".

Eind december 1988 verscheen het eerste clubblad: een wandelkalender voor januari/februari 1989 van 2 pagina's. De eerste wandeltocht werd ingericht op 4 mei 1989 en trok 309 deelnemers. De eerste ledenlijst telde 37 wandelaars, vandaag tellen we meer dan 600 leden.

Op onze tochten die we jaarlijks organiseren ontvangen we meer dan 5.000 wandelaars en we groeien nog steeds .....

Het bestuur

 • Voorzitter: Ludo Pissens
 • Secretaris: Dany Mertens
 • Penningmeester: L. Vandemeerssche
 • Feest/Catering: Annitta Van Den Vreken
 • Bestuurslid: Ingrid Van Den Broeck
 • Busreizen: Dany Mertens
 • Parkoursmeester: Ludo Pissens
 • Kledij: Lisette Goeman
 • Materiaal: Paul Van Kerckhove
 • Organisatie-tochten: Dominique Verbeeck