Busreis zondag 28 april 2019 - Roeselare

Overzicht van al onze busreizen

Busreis naar Roeselare op zondag 28 april 2019

In het kader van Vlaanderen Wandelt trekken we naar Roeselare met de bus. We vertrekken om 8:00 uur aan het Administratief centrum in Lebbeke.
Neem afhankelijk van het weer een extra paar schoenen mee om de bus proper te houden.

Ter plaatse starten we in de Expo-hallen waar onze club zorgt voor de inschrijving van de deelnemers maar best toch je lidkaart en iedereen zijn spaarkaart meebrengen. Kinderen kunnen deelnemen aan een fotozoektocht op het 6 km parcours.

Vanaf 8 km stappen we langs de vernieuwde parkbegraafplaats, een vlindertuin met insectenhotel en passeren we verschillende kunstwerken. Na de St.Michielskerk komen we tot rust in de kantine van het VTI. We gaan daarna langs de vaart om brouwerij Rodenbach een bezoekje te brengen. Een gratis proevertje is beschikbaar voor de liefhebbers. De terugweg loopt langs het natuurgebied de Grote Bassin naar de startplaats of via een ommetje langs de Kleine Bassin om 11 km te halen.

Natuurlijk kunnen langere afstanden ons ook bekoren. De 16 km volgt een wandelweg rond de veiling, door het Rodenbachkwartier en de collievijverbeek naar de rustpost aan het Kerelsplein. Het gaat dan langs het stadspark naar de rustpost in het VTI met in de nabijheid het wielermuseum ‘Koers’. Ook op deze route kunnen we een bezoek brengen aan de Rodenbachbrouwerij.

Bij 21 km is een lus langs het Sterrebos met zijn kasteel en een rustpost in het MPI van Rumbeke alvorens de brouwerijroute te volgen. Als men het gehucht Zilverberg erbij neemt komt men aan 25 km.

Bij nog grotere afstanden (28 en 34 km) worden ook de natuurreservaten Kleiputten en Bergmolens aangesproken.

Om 16 uur staat de bus klaar om naar huis te vertrekken.

Deelnemers betalen €10,00 per persoon via overschrijving of cash aan een bestuurslid. Inschrijven kan tot 14 april 2019 of tot de bus volgeboekt is. Wees er dus tijdig bij. Vermeld de namen van de deelnemers en eventueel het bedrag aan waardebons die in mindering kunnen gebracht worden. Die bons moeten wel bezorgd worden bij een bestuurslid of ten laatste op de bus zelf.

Afdrukken E-mail

Busreis 18 augustus 2019 - Wechelderzande

Overzicht van al onze busreizen

Busreis naar Wechelderzande op zondag 18 augustus 2019

Ditmaal trekken we naar de Antwerpse Kempen waar we verwelkomd worden door Wandelclub Zandstappers. We vertrekken in Lebbeke om 8:00 uur en in Wechelderzande om 15:00 uur.

De groene wandeltocht begint met een ommetje rondom Hof d’Intere, een renaissancekasteel dat stamt uit 1649. Het huis fungeerde later als pastorie van 1688 tot 1964 en nadien als gemeentehuis tot de fusie in 1977. Sindsdien is het een gemeentelijk centrum met bibliotheek en park. Je kan tussen 13-18 u gratis een bezoekje brengen aan de kunstwerken die in de tuin uitzonderlijk tentoongesteld worden.

Voor de jongsten is er een 4 km met fotozoektocht. We stappen verder richting bos. Bij warm weer zorgen bossen voor de nodige verkoeling en bij regenachtig weer zorgen ze voor de nodige beschutting. Eventjes verder splitsen de 4-7-11 km af om hun rustpost in de voetbalkantine op te zoeken. Via de smalle zandpaadjes op Moereind wandelt deze groep terug naar de startzaal.

De 14-20-25-32 km stapt naar de rustpost aan de Lilse Bergen. In Bersegem maken we kennis met heide en nieuw aangelegde vennen. Ook kun je in de omgeving loslopende damherten aanschouwen.
Nog wat verder passeer je de Achtzalighedenboom. Het is een grove den bekend omwille van zijn grillige vorm. De precieze ouderdom kan nog niet met zekerheid bepaald worden, maar geschat wordt dat zijn vroegste bestaan dateert van rond 1850.
Door vele stormen is de boom ondertussen zwaar beschadigd maar hij staat nog steeds rechtop.

Het wordt nu hoog tijd om even te rusten. Je kan hier genieten in open lucht van de natuur bij een drankje en een hapje.

De stappers op de 20-32 km maken vanuit deze rustpost een lus langs de velden en bossen van het Rolleken en passeren daar de Duivelskuil. Na 6,3 km komen ze terug op de rustpost.
Op de terugweg naar de startzaal maak je kennis met de echte Lilse Bergen. Hier is het eventjes klimmen. Maar al gauw kom je aan een groot bosmeer. Dan volgt een traject doorheen de Vallei van de Visbeek die hier een enorm waardevol en uitermate gevarieerd natuurgebied vormt. Droge en natte heide, gagelstruwelen, moerasbossen en hooilanden, je komt het er allemaal tegen. Het gebied omvat tientallen verschillende plantensoorten. Het hoeft dan ook geen betoog dat het er bruist van het leven.

De aankomst is bijna bereikt voor de 14 en 20 km. De 25 en 32 km houden halt aan de voetbalkantine. Vandaar gaat het via bossen en weilanden naar hun laatste pauze aan het sportcomplex op de Pulsebaan. Nu volgt voor hen nog een laatste stukje natuur met de eeuwenoude beuken van Blommerschot in de nabije omgeving van het vliegveld Malle-Zoersel. De wandelweg brengt je in de Stille Kempen met zijn prachtige landduinen, afgewisseld met buntgras en rododendrons.

  • Deelnemers betalen €10,00 per persoon via overschrijving op rekening BE90 7372 0506 6632 of cash aan een bestuurslid.

Inschrijven kan tot 4 augustus 2019 of tot de bus volgeboekt is.

Wees er dus tijdig bij. Vermeld de namen van de deelnemers en eventueel het bedrag aan waardebons die in mindering kunnen gebracht worden. Die bons moeten wel bezorgd worden bij een bestuurslid of ten laatste op de bus zelf.

Afdrukken E-mail

Busreis 15 september 2019 - Deinze

Overzicht van al onze busreizen

Busreis naar Deinze op zondag 15 september 2019

Onze vierde uitstap per bus brengt ons naar Deinze bij de Wandelclub Natuurvrienden.

Deelnemers betalen 10,00 euro/persoon. Overschrijven kan op rekening BE90 7372 0506 6632 of cash aan een bestuurslid.

De 38ste Canteclaermaersen starten in een ruime zaal van het VTI.

De 7 km trekken door de groene omgeving van Ten Bosse richting de Leie. Via de trekweg langs de Leie en de wandelpromenade komen ze aan het Poppoplein voorbij de 14de eeuwse O-L-Vrouwekerk en bereiken even verder de rustpost in het VTI. Hierna gaan de 4 km en de 7 km (2 x) via het Congoplein langs de Stationslaan naar het 40 ha. groot natuur en dierenpark De Brielmeersen, de groene long van Deinze. Via het Kaandelpark en de Markt komen ze terug in de startzaal.

De 12-18-24-32 km stappen de kromme brug over en volgen het Schipdonkkanaal tot Noorderwal, het samenvloeiingspunt van Leie en Vaart. Via Dhoye en het onverharde pad langs de Oude Leie wandelen we richting Grammene. Na een splitsing aan de Verloren Hoek gaan de 12 km langs het Kerkwegpad naar de rustpost Leiezicht in Grammene.

De 18-24-32 km trekken verder langs Den Duiker en het knuppelpad door prachtig natuurgebied naar de rustpost in Wontergem.

De 24-32 km doen hier een lus in het erg landelijke Wontergem. Aan het St Macharispleintje komen ze voorbij het standbeeld ter nagedachtenis van oud Tour de Franse winnaar Lucien Buysse en wandelen verder in het stilte gebied van de Gavermeersen met zijn vele door de ruilverkaveling verkregen paden.
Na een 2de stop in Wontergem keren de 18-24-32 km terug door het 12 ha. groot natuurgebied van de Vondelbeek met zijn typische wilde plantengroei. Via de Vondelvallei, de onverharde paden en de Oude Koeweg wandelen we langs het Schepenwegeltje naar de rustpost in Grammene. De 32 km doen hier nog een lus naar het vlasdorp Gottem.

Waarna alle afstanden langs de geklasseerde spoorwegbrug terug keren en de onverharde paden volgen van het Oude Leie viswater. Door een groene oase van rust gaat het richting Deinze. Via de vaart de Dossche brug en de Markt bereiken we terug de startzaal.

We vertrekken met de bus om 8:00 uur stipt aan het Administratief centrum van Lebbeke (Flor Hofmanslaan). De terugreis is voorzien om 15:00 uur.

Afdrukken E-mail

Busreis 22 december 2019 - Kerstmarkt Antwerpen

Inschrijven kan ten laatste tot 10 december 2019.

Busreis naar Antwerpen op zondag 22 december 2019

Onze kerstuitstap gaat dit jaar richting de koekenstad.

We vertrekken stipt om 15 uur aan het Administratief Centrum van Lebbeke. Er is een extra grote bus voorzien van 90 personen, maar wees er toch op tijd bij want we weten dat deze uitstap erg gewild is bij onze leden.
Het Regionaal Bestuur Antwerpen van Wandelsport Vlaanderen organiseert ‘Antwerpen in de winter 2019’. We worden ontvangen op de aangemeerde boten ‘Flandria 24’ of ‘Festina Lente’ aan de Cadx-aanlegsteiger (Kattendijkdok-Oostkaai nr. 22).

  • Kies je richting Stad, dan is er keuze tussen 3km of 5km of 6km.
  • Wil je wat van de haven zien, dan kun je 4 km of 7 km kiezen, met zelfs het Kerkschip op dit pad.
  • Om Park Spoor Noord te verkennen en te ontdekken is er de (andere) 5 km.
  • Er is ook een mogelijkheid om de lussen “Kerkschip” en “Park Spoor Noord” te combineren (8 of 11 km).

Elke wandeling heeft eigen bezienswaardigheden en is aangepast, waar nodig, voor de minder mobiele wandelaar.
Lus 1 (3-5 of 6 km) gaat eerst langs het Museum aan de Stroom (bezoek het dakterras tot 22.00 uur) om vervolgens, Villa Tinto door te wandelen. Na een bezoek aan de Kloostertuin van de Sint Pauluskerk gaat de 3 km terug naar de aankomst.
Om die te bereiken wandel je nog voorbij de tuin van de kunstacademie, Stadswaag, Hessenhuis en Willemdok. De andere afstanden gaan eerst naar de Sint Pauluskerk (bezoek tuin) en de kerk tot 17.00 uur. Hierna gaat de 5 km richting Kerstmarkt en Grote Markt maar eerst het Vleeshuis.

Na de kerstmarkt kunnen de wandelaars van de 5 km de Sint Carolus Borromeuskerk, stadsbibliotheek bewonderen om dan samen met de 3 km naar de aankomst te slenteren. De 6 km gaat na de Sint Pauluskerk richting Het Steen alvorens ook aan de kerstmarkt te komen (ander kant). Daarna gaat men door het mooie kleine straatje, Vlaaykensgang genoemd, naar de Vrijdagmarkt waar het Plantin & Moretusmuseum is gevestigd. Het vervolg van de wandeling gaat dan naar de Groenplaats om daarna terug aan te sluiten bij de andere afstanden.

Lus 2 (5 en 7 km) gaat richting het Havenhuis. Maar alvorens daar te komen gaat men eerst voorbij het Red Star Line museum en de Belvedere (nieuw park met een mooi uitzicht op de rede van Antwerpen) om dan aan de Royerssluis te splitsen. De 7 km gaat hier een lus maken van ongeveer 2.5 km rond de mooie vijver van het Noordkasteel om terug te komen aan de sluis. Samen bewonderen ze dan het Havenhuis om daarna aan het Kerkschip te komen. Daar is een bezoek aan het museum mogelijk voor slechts 1,00 euro en men kan er rusten. Na de pauze wandelen ze voorbij het Houtdok en het Cadixplein naar de aankomst.

Lus 3 is heel kort in het beschrijven van de bezienswaardigheden. Deze lus gaat naar het Park Spoor Noord. Dit park was vroeger het rangeerstation van de spoorwegen. De loodsen die er nog staan waren de herstellingsdiensten gevestigd voor de locomotieven. Nu zijn het vooral hallen waar aan sport kan gedaan worden. Verder wandel je nog over de Voetgangers- en fietsbrug die over de leien gaat.

Lus 4 is een combinatie van lus 2 en 3 met een verbinding naar de andere zodat er 8 of 11 km kan gewandeld worden.
Laatste afstempeling kan tot 21 uur.

We vertrekken er om 21u 30. Inschrijven kan via betaling van € 10,00 per persoon op rekening BE90 7372 0506 6632 of cash aan een bestuurslid. Geschenkbonnen van de club kunnen in rekening worden gebracht. De betaling van de wandeling is in de prijs begrepen en wordt door de club gedragen.

Inschrijven kan ten laatste tot 10 december 2019.

Overzicht van al onze busreizen

Afdrukken E-mail