Busreis zondag 28 april 2019 - Roeselare

Overzicht van al onze busreizen

Busreis naar Roeselare op zondag 28 april 2019

In het kader van Vlaanderen Wandelt trekken we naar Roeselare met de bus. We vertrekken om 8:00 uur aan het Administratief centrum in Lebbeke.
Neem afhankelijk van het weer een extra paar schoenen mee om de bus proper te houden.

Ter plaatse starten we in de Expo-hallen waar onze club zorgt voor de inschrijving van de deelnemers maar best toch je lidkaart en iedereen zijn spaarkaart meebrengen. Kinderen kunnen deelnemen aan een fotozoektocht op het 6 km parcours.

Vanaf 8 km stappen we langs de vernieuwde parkbegraafplaats, een vlindertuin met insectenhotel en passeren we verschillende kunstwerken. Na de St.Michielskerk komen we tot rust in de kantine van het VTI. We gaan daarna langs de vaart om brouwerij Rodenbach een bezoekje te brengen. Een gratis proevertje is beschikbaar voor de liefhebbers. De terugweg loopt langs het natuurgebied de Grote Bassin naar de startplaats of via een ommetje langs de Kleine Bassin om 11 km te halen.

Natuurlijk kunnen langere afstanden ons ook bekoren. De 16 km volgt een wandelweg rond de veiling, door het Rodenbachkwartier en de collievijverbeek naar de rustpost aan het Kerelsplein. Het gaat dan langs het stadspark naar de rustpost in het VTI met in de nabijheid het wielermuseum ‘Koers’. Ook op deze route kunnen we een bezoek brengen aan de Rodenbachbrouwerij.

Bij 21 km is een lus langs het Sterrebos met zijn kasteel en een rustpost in het MPI van Rumbeke alvorens de brouwerijroute te volgen. Als men het gehucht Zilverberg erbij neemt komt men aan 25 km.

Bij nog grotere afstanden (28 en 34 km) worden ook de natuurreservaten Kleiputten en Bergmolens aangesproken.

Om 16 uur staat de bus klaar om naar huis te vertrekken.

Deelnemers betalen €10,00 per persoon via overschrijving of cash aan een bestuurslid. Inschrijven kan tot 14 april 2019 of tot de bus volgeboekt is. Wees er dus tijdig bij. Vermeld de namen van de deelnemers en eventueel het bedrag aan waardebons die in mindering kunnen gebracht worden. Die bons moeten wel bezorgd worden bij een bestuurslid of ten laatste op de bus zelf.

Afdrukken