Busreis 22 december 2019 - Kerstmarkt Antwerpen

Busreis naar Antwerpen is VOLZET

Busreis naar Antwerpen op zondag 22 december 2019

Onze kerstuitstap gaat dit jaar richting de koekenstad.

We vertrekken stipt om 15 uur aan het Administratief Centrum van Lebbeke. Er is een extra grote bus voorzien van 90 personen, maar wees er toch op tijd bij want we weten dat deze uitstap erg gewild is bij onze leden.
Het Regionaal Bestuur Antwerpen van Wandelsport Vlaanderen organiseert ‘Antwerpen in de winter 2019’. We worden ontvangen op de aangemeerde boten ‘Flandria 24’ of ‘Festina Lente’ aan de Cadx-aanlegsteiger (Kattendijkdok-Oostkaai nr. 22).

  • Kies je richting Stad, dan is er keuze tussen 3km of 5km of 6km.
  • Wil je wat van de haven zien, dan kun je 4 km of 7 km kiezen, met zelfs het Kerkschip op dit pad.
  • Om Park Spoor Noord te verkennen en te ontdekken is er de (andere) 5 km.
  • Er is ook een mogelijkheid om de lussen “Kerkschip” en “Park Spoor Noord” te combineren (8 of 11 km).

Elke wandeling heeft eigen bezienswaardigheden en is aangepast, waar nodig, voor de minder mobiele wandelaar.
Lus 1 (3-5 of 6 km) gaat eerst langs het Museum aan de Stroom (bezoek het dakterras tot 22.00 uur) om vervolgens, Villa Tinto door te wandelen. Na een bezoek aan de Kloostertuin van de Sint Pauluskerk gaat de 3 km terug naar de aankomst.
Om die te bereiken wandel je nog voorbij de tuin van de kunstacademie, Stadswaag, Hessenhuis en Willemdok. De andere afstanden gaan eerst naar de Sint Pauluskerk (bezoek tuin) en de kerk tot 17.00 uur. Hierna gaat de 5 km richting Kerstmarkt en Grote Markt maar eerst het Vleeshuis.

Na de kerstmarkt kunnen de wandelaars van de 5 km de Sint Carolus Borromeuskerk, stadsbibliotheek bewonderen om dan samen met de 3 km naar de aankomst te slenteren. De 6 km gaat na de Sint Pauluskerk richting Het Steen alvorens ook aan de kerstmarkt te komen (ander kant). Daarna gaat men door het mooie kleine straatje, Vlaaykensgang genoemd, naar de Vrijdagmarkt waar het Plantin & Moretusmuseum is gevestigd. Het vervolg van de wandeling gaat dan naar de Groenplaats om daarna terug aan te sluiten bij de andere afstanden.

Lus 2 (5 en 7 km) gaat richting het Havenhuis. Maar alvorens daar te komen gaat men eerst voorbij het Red Star Line museum en de Belvedere (nieuw park met een mooi uitzicht op de rede van Antwerpen) om dan aan de Royerssluis te splitsen. De 7 km gaat hier een lus maken van ongeveer 2.5 km rond de mooie vijver van het Noordkasteel om terug te komen aan de sluis. Samen bewonderen ze dan het Havenhuis om daarna aan het Kerkschip te komen. Daar is een bezoek aan het museum mogelijk voor slechts 1,00 euro en men kan er rusten. Na de pauze wandelen ze voorbij het Houtdok en het Cadixplein naar de aankomst.

Lus 3 is heel kort in het beschrijven van de bezienswaardigheden. Deze lus gaat naar het Park Spoor Noord. Dit park was vroeger het rangeerstation van de spoorwegen. De loodsen die er nog staan waren de herstellingsdiensten gevestigd voor de locomotieven. Nu zijn het vooral hallen waar aan sport kan gedaan worden. Verder wandel je nog over de Voetgangers- en fietsbrug die over de leien gaat.

Lus 4 is een combinatie van lus 2 en 3 met een verbinding naar de andere zodat er 8 of 11 km kan gewandeld worden.
Laatste afstempeling kan tot 21 uur.

We vertrekken er om 21u 30. Inschrijven kan via betaling van € 10,00 per persoon op rekening BE90 7372 0506 6632 of cash aan een bestuurslid. Geschenkbonnen van de club kunnen in rekening worden gebracht. De betaling van de wandeling is in de prijs begrepen en wordt door de club gedragen.

Overzicht van al onze busreizen

Afdrukken E-mail

Wandelclub Denderklokjes!

Onze naam

  • De stroom de DENDER vloeit door een deelgemeente van Lebbeke, namelijk DENDERbelle
  • Het woord KLOK is een ander woord voor een bel - DenderBELLE
  • Vandaar de naam Dender-Klok, en de afgeleide en beter klinkende naam: DENDERKLOKJES

Door 5 wandeltochten te spreiden over het ganse wandeljaar, bieden we iedere deelnemer een aangenaam en fraai stukje natuur.

Onze tochten worden zodanig uitgestippeld dat ook de bezienswaardigeden van Lebbeke en zijn deelgemeenten in de kijker staan.

Jaarlijks organiseren we 4 avondwandelingen in groepsverband en we maken ook zo'n 4-tal busreizen

Wat kost 1 jaar lidmaatschap

  • 17,00 euro 1ste en 2de lid van het gezin
  • 15,00 euro vanaf het 3de lid van hetzelfde gezin

Aarzel niet en geniet van deze voorwaarden !!!
Wens je meer info, contacteer één van onze bestuursleden.

Bankrekening Denderklokjes Lebbeke:

  • IBAN: BE90 7372 0506 6632

Wie zijn wij?

In november 1988 werd onze wandelclub opgericht onder de naam "Wandel en Jogging Club Denderklokjes".

Eind december 1988 verscheen het eerste clubblad: een wandelkalender voor januari/februari 1989 van 2 pagina's. De eerste wandeltocht werd ingericht op 4 mei 1989 en trok 309 deelnemers. De eerste ledenlijst telde 37 wandelaars, vandaag tellen we meer dan 600 leden.

Op onze tochten die we jaarlijks organiseren ontvangen we meer dan 5.000 wandelaars en we groeien nog steeds .....

Het bestuur