Busreis 15 september 2019 - Deinze

Overzicht van al onze busreizen

Busreis naar Deinze op zondag 15 september 2019

Onze vierde uitstap per bus brengt ons naar Deinze bij de Wandelclub Natuurvrienden.

Deelnemers betalen 10,00 euro/persoon. Overschrijven kan op rekening BE90 7372 0506 6632 of cash aan een bestuurslid.

De 38ste Canteclaermaersen starten in een ruime zaal van het VTI.

De 7 km trekken door de groene omgeving van Ten Bosse richting de Leie. Via de trekweg langs de Leie en de wandelpromenade komen ze aan het Poppoplein voorbij de 14de eeuwse O-L-Vrouwekerk en bereiken even verder de rustpost in het VTI. Hierna gaan de 4 km en de 7 km (2 x) via het Congoplein langs de Stationslaan naar het 40 ha. groot natuur en dierenpark De Brielmeersen, de groene long van Deinze. Via het Kaandelpark en de Markt komen ze terug in de startzaal.

De 12-18-24-32 km stappen de kromme brug over en volgen het Schipdonkkanaal tot Noorderwal, het samenvloeiingspunt van Leie en Vaart. Via Dhoye en het onverharde pad langs de Oude Leie wandelen we richting Grammene. Na een splitsing aan de Verloren Hoek gaan de 12 km langs het Kerkwegpad naar de rustpost Leiezicht in Grammene.

De 18-24-32 km trekken verder langs Den Duiker en het knuppelpad door prachtig natuurgebied naar de rustpost in Wontergem.

De 24-32 km doen hier een lus in het erg landelijke Wontergem. Aan het St Macharispleintje komen ze voorbij het standbeeld ter nagedachtenis van oud Tour de Franse winnaar Lucien Buysse en wandelen verder in het stilte gebied van de Gavermeersen met zijn vele door de ruilverkaveling verkregen paden.
Na een 2de stop in Wontergem keren de 18-24-32 km terug door het 12 ha. groot natuurgebied van de Vondelbeek met zijn typische wilde plantengroei. Via de Vondelvallei, de onverharde paden en de Oude Koeweg wandelen we langs het Schepenwegeltje naar de rustpost in Grammene. De 32 km doen hier nog een lus naar het vlasdorp Gottem.

Waarna alle afstanden langs de geklasseerde spoorwegbrug terug keren en de onverharde paden volgen van het Oude Leie viswater. Door een groene oase van rust gaat het richting Deinze. Via de vaart de Dossche brug en de Markt bereiken we terug de startzaal.

We vertrekken met de bus om 8:00 uur stipt aan het Administratief centrum van Lebbeke (Flor Hofmanslaan). De terugreis is voorzien om 15:00 uur.

Afdrukken